advertorial

Vandaag roept Terre des Hommes je op om jezelf even onbelangrijk te maken. Zo heeft Anna haar leven helemaal op orde: lekker shoppen met Mams, een gave vakantie in Thailand, een nieuwe auto en een lieve vriend. Allemaal te lezen op haar facebook, hyves en twitter met tal van volgers. Maar vandaag maakt ze zichzelf even onbelangrijk. Ze helpt Terre des Hommes kinderuitbuiting te stoppen. Help ook mee en maak jezelf even onbelangrijk

Wel belangrijk!
Stop de kinderuitbuiting is wel belangrijk! Op de site staan vele voorbeelden. Zo is daar Ananthi die geholpen wordt door Terre des Hommes. Ananthi (22) is het slachtoffer van de burgeroorlog in Sri Lanka die ruim twintig jaar woedde tussen de Tamil Tijgers en het regeringsleger. Op haar zesde overlijdt haar moeder en niet veel later laat haar vader het gezin in de steek. Gelukkig wordt Ananthi door Terre des Hommes opgevangen in het Jeeva Jothy tehuis, in Batticaloa aan de oostkust. Ze woont er samen met 80 andere meisjes waarvan de meeste ernstig getraumatiseerd zijn door de oorlog. Onder hen zijn ook kindsoldaten.

Het tehuis biedt de meisjes veiligheid en brengt regelmaat in hun leven. Ook krijgen ze psychologische hulp en gaan ze naar school. De begeleiders proberen de meisjes met speltherapie hun trauma’s te laten verwerken. Daarbij worden ze gestimuleerd om hun creatieve energie te ontdekken, bijvoorbeeld door te schilderen, te dansen of een muziekinstrument te bespelen. Ananthi blijkt een groot talent te hebben voor dansen. Ook wil ze yoga gaan studeren en daarmee andere kinderen helpen hun trauma’s te verwerken.

Stop kinderuitbuiting
Ananthi behoort tot de 80 meisjes in Sri Lanka die Terre des Hommes met dit project heeft kunnen helpen. Maar er zijn nog steeds veel te veel ex-kindsoldaten die aan hun lot worden overgelaten. In ons eigen land, Nederland, is dit moeilijk voor te stellen. Vergeleken met veel mensen in Sri Lanka hebben we het hier immers erg goed. Daarnaast zijn we vooral met onszelf bezig, door ons continu en alléén op onze eigen wereldje te richten. Maak jezelf vandaag eens onbelangrijk, en zet je samen met Terre des Hommes in tegen kinderuitbuiting. Ga naar onbelangrijk.nl en sluit je aan. Doe mee met de actie op Hyves, Twitter en Facebook!