Dat duurzaamheid niet alleen hard nodig is, maar ook leuk en inspirerend kan zijn, wordt duidelijk tijdens de Dag van de Duurzaamheid op donderdag 11 november aanstaande. Verspreid door heel Nederland vinden op deze dag honderden duurzame activiteiten plaats. Ook duurzame koplopers watMooi en People 4 Earth slaan de handen ineen en organiseren, samen met kledinglabel Mud Jeans, een bijzondere inruilactie om duurzame mode onder de aandacht te brengen. Met de actie ‘Mooi Natuurlijk’ willen zij het grote publiek laten ervaren hoe mooi duurzame mode kan zijn door hippe T-shirts van biologisch katoen uit te delen op verschillende locaties in Nederland.

Groene fashionshop watMooi en duurzaamheidsorganisatie People 4 Earth helpen mensen de overstap naar duurzame mode te maken met een bijzondere inruilactie. Zo kan iedereen tijdens de Dag van de Duurzaamheid op verschillende locaties in Nederland een niet-duurzaam kledingstuk komen inruilen tegen een T-shirt van 100% biologisch katoen.

Mooi en hip
Gert Withaar van People 4 Earth vertelt: “De textielindustrie is wereldwijd een van de bedrijfstakken waar nog veel verduurzamingsmogelijkheden liggen. Duurzame mode is enorm in opkomst en dat is zeer terecht. Duurzaam geproduceerde kleding is de kleding van de toekomst.” Joke Bom van watMooi vult aan: “Met actie ‘Mooi Natuurlijk’ willen we laten zien dat duurzame mode mooi en hip is. We zijn dan ook erg blij dat een van onze labels, MUD Jeans, prachtige, duurzame T-shirts beschikbaar heeft gesteld.”

BN’ers geven het goede voorbeeld
Het inruilen van een niet-duurzaam kledingstuk tegen een duurzaam Mud Jeans T-shirt kan op donderdag 11 november van 11.00 tot 13.00 in Den Haag (het Magazijn) en van 16.00 tot 18.00 uur in Utrecht (Geertekerk). RTL-weervrouw en klimaat- en duurzaamheidsdeskundige Helga van Leur en programmamaker en presentator Jan-Douwe Kroeske geven het goede voorbeeld en zullen als eerste een T-shirt komen inruilen. De ingeleverde kledingstukken worden verzameld en beschikbaar gesteld aan de Kledingbank.