Dinsdag 9 november organiseert het WECF in Utrecht een dialoogtafel over het gebruik van nanotechnologie in alledaagse consumptieartikelen, met name producten die gebruikt worden door kleine kinderen en zwangere vrouwen,

Met de campagne “Nano in de babykamer”wil het WECF (Vrouwen en milieu netwerk Woman in Europe for a Common Future) samen met retailers, producenten en wetenschappers werken aan meer bewustwording.

Nanotechnologie is overal en dus ook in producten voor baby’s en kinderen. Het is nog onduidelijk hoe schadelijk deze nanodeeltjes zijn. Kinderen en baby’s kunnen niet bepalen of ze dit risico willen nemen, daarom is het belangrijk dat ouders weten wat nanotechnologie is en deze keuze voor hun kind kunnen maken.

Het vrouwen en milieu Netwerk WECF organiseert om die reden een dialoogtafel voor jonge (groot)ouders en retailers over nanotechnologie voor iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is.

De dialoogtafel “Nano in de babykamer” vind plaats op dinsdag 9 november 2010 van 14.00 uur tot 16.30 uur. Naast jonge (groot)ouders, komen ook retailers en onderzoekers aan het woord. De dialoog vindt plaats in Jeugdtheaterhuis De Berenkuil aan de Biltstraat te Utrecht. De toegang is gratis.

Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op de site http://nano.eenveilignest.nl/mysite/email/invitation2.html