Okay. Mijn baby heeft het genot van wasbare luiers. Veel prettiger om zacht katoen of bamboo om zijn billen te hebben dan wegwerpluiers die broeien en van die rare absorptiekorrels erin hebben. En dan vraag ik me af: als ik bereid ben om poep en plasluiers te wassen, om mijn baby dát prettigere gevoel te geven, waarom onthoudt ik het mezelf dan?

Diezelfde vraag hield Jolanda bezig. Haar kinderen, beiden ge’cloth-diapered.’ En toch legde ze elke maand weer een pak met maandverband in haar winkelmandje. Waarom? Duurzaam is het niet. En vrouwvriendelijk ook al niet. Ze ging op zoek en kwam erachter dat er weldegelijk een prettigere manier was om elke maand ongesteld te zijn. Zonder broeien, zonder kans op allerlei nare schimmels en kiemen. Nee, gewoon Cute Cotton.

 

En zo ontstond haar winkel. In Nederland ligt er nog een taboe op, maar gelukkig in Amerika en Scandinavië niet. En daar komen dan ook de meeste wasbare maandverbanden en inlegkruisjes vandaan. Naast dat wasbaar maandverband prettiger draagt en voelt, is het ook beter voor het milieu. Een wasbaar maandverbandje gaat 5 tot 10 jaar mee.

En je kan nu voordelig kennismaken met wasbaar maandverband. Omdat het in oktober Borstkankermaand is krijg je op veel artikelen, wasbaar maandverband, zoogcompressen en menstruatiecups 10% korting. En niet alleen jij krijgt korting, maar er gaat ook telkens hetzelfde bedrag dat jij korting krijgt naar Pink Ribbon!