Bij Counting Flowers vind je prachtige handgemaakte sjaals in alle soorten, kleuren,  maten en prijsklassen. Iedere sjaal is gemaakt van natuurlijke materialen zoals alpaca, pashmina, yak, mohair en schapenwol, wilde zijde, eri zijde en gewone zijde. Je kunt heel handig zoeken in de webshop door selecties te maken op kleur, materiaal, prijs en land van herkomst.

Counting Flowers koopt de sjaals in bij talentvolle, creatieve en betrouwbare makers in ontwikkelingslanden. Alle winst uit de verkoop gaat naar hen en draagt zo bij aan een verbetering van hun leefomstandigheden. Op de website kun je kennismaken met de makers van de sjaals. Vaak zijn dit vrouwen. Zij weven de sjaals vooral in de periodes dat zij niet of minder op het land hoeven te werken. 
Sjaals die nu in de webshop te koop zijn, komen onder meer van kleine bedrijfjes en vrouwenorganisaties in Afghanistan, Haìti, Cambodja, Thailand, Nepal en Ethiopie.