Nederlanders willen best wat dieper in de buidel tasten voor biologische groente, vlees en zuivel zo blijkt uit een enquête van Ernst & Young onder 700 consumenten.

De meeste ondervraagden associëren biologische voeding met gezonde voeding. Het dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid vinden mensen iets minder belangrijk. Het bio-aanbod in de Nederlandse supermarkten breidt zich steeds verder uit. Dat 8 op de 10 ondervraagden aangeeft meer te willen betalen en een meerprijs van 20 procent acceptabel vind is een stap in de goede richting. Ondervraagden geven ook aan over te stappen naar een andere supermarkt als het bio aanbod te klein is. Vrouwen zijn trouwens bereid meer te betalen voor biologische producten dan mannen.

De onlangs gestarte website www.biologischeaanbiedingen.nl springt hier handig op in. Ze verzamelen de biologische aanbiedingen uit de Nederlandse supermarkten en zetten die op een rij. Via de wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte en ontvang je alle biologische aanbiedingen.

?