Joke Bom is door Federatie Zakenvrouwen uitgeroepen tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar in de categorie ZZP. Joke is eigenaar van de groene fashionshop watMooi en een mooi voorbeeld van succesvol duurzaam ondernemerschap in Nederland.

Duurzame fashionshop watMooi is in 2006 opgericht door Joke Bom. watMooi verkoopt kleding en accessoires die worden gemaakt met respect voor mensen, dieren en milieu. Inmiddels mag watMooi zich de grootste groene fashionshop van Nederland noemen. De webshop biedt een uitgebreid assortiment in duurzame kleding van zowel Nederlandse als internationale ontwerpers.

Joke Bom: “Ik ben enorm trots op het winnen van deze prijs en zie het als een beloning voor iedereen die zich met watMooi inzet voor een mooiere wereld. People, Planet en Profit zijn nog lang niet voor iedereen een logische combinatie. De toekenning van deze belangrijke award bewijst dat verantwoord ondernemen steeds vanzelfsprekender wordt. In mijn visie kunnen succesvol ondernemen en duurzaamheid dan ook niet zonder elkaar.”