Nog even en dan is het weer Fairtrade Restaurant Week. Om precies te zijn van van 25 tot en met 31 oktober 2010. Restaurants in heel Nederland serveren deze week de (h)eerlijkste gerechten die bereid zijn met Fairtrade ingrediënten. Puur! uit eten en Stichting Max Havelaar stimuleren hiermee het gebruik van Fairtrade producten in de horeca.

Inmiddels zijn er meer dan 100 deelnemende restaurants door heel Nederland. Bijvoorbeeld het nieuwe biologische restaurant in het Westelijk Handelsterrein “Restaurant Karakter”. Biologisch en Fair Trade. Wat wil je nog meer? 
Tijdens deze week serveert Restaurant Karakter een 3-gangen Fairtrade menu en wordt hier een mooi wijnarrangement met Fairtrade wijnen geserveerd.

Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Wanneer een product het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade heeft, weet je zeker dat de boeren een eerlijke prijs hebben ontvangen en kunnen investeren in een betere toekomst.Hoe werkt het? Reserveer een restaurant bij jou in de buurt en vraag naar het speciale Fairtrade menu. Elk restaurant is vrij om dit zelf samen te stellen. In ieder gerecht moet minimaal één Fairtrade ingrediënt zijn verwerkt en bij voorkeur meerdere zoals ananas, banaan, avocado, rijst, chocolade, honing of olijfolie.

In de Fairtrade Restaurant Week kun je tijdens een avond uit het verschil maken. De kwaliteit van de gerechten staat natuurlijk voorop, maar een gerecht met een mooi verhaal smaakt nog beter. Een overzicht van deelnemende restaurants vind je op www.fairtraderestaurantweek.nl.