De Duurzame Waardekaart is al even in voorbereiding, maar onlangs officieel gelanceerd. Het is een voordeelpas, waarmee consumenten korting krijgen op producten en diensten die rekening houden met mens en natuur. Duurzaam winkelen is met de Duurzame Waardekaart een goedkoper, eenvoudiger en aantrekkelijker geworden.

Het duurzame winkelen begint bij www.duurzamewaardekaart.nl: Hét platform voor duurzaam consumeren. Daar vind je een mooi overzicht van producten en diensten die met korting verkrijgbaar zijn. Al deze aanbieders geven kortingen op hun producten, soms tot wel 50%. Je verdient het eenmalige aankoopbedrag van de kaart snel terug vanwege die korting op de producten. De Kleine Aarde gaat met de opbrengst van de kaart projecten ondersteunen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De Duurzame Waardekaart is dus goed voor de portemonnee van de consument, maar ook goed voor de wereld om ons heen.

Het assortiment producten en diensten is heel divers; het gaat van knuffeldieren en autobanden tot biologische cateraars. Alle producten die met de Duurzame Waardekaart kunnen worden aangeschaft zijn gegarandeerd eerlijk; ze houden rekening met een van de duurzame criteria mens, milieu en dierenwelzijn. Zo weet je zeker dat jouw aankopen een positieve bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. De aankopen van vandaag creëren de wereld van morgen.

Martijn Messing, directeur van De Kleine Aarde: “Iedereen is wel voor een duurzame levensstijl. Maar mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen of welke producten ze beter wel en niet kunnen aanschaffen. En ook moet dat duurzame leven en consumeren wel betaalbaar zijn. Met de Duurzame Waardekaart komt die duurzame levensstijl voor veel meer mensen binnen handbereik.”