Je houdt van mode. Van mooie kleren waarin je je goed voelt, waar je blij van wordt. Kleding die comfort en schoonheid combineert. Kleding die favoriet blijft en de modegrillen overleeft.

Je hebt zo je vaste adresjes, maar soms wil je wel weer eens wat anders. En dan kom je al snel terecht in de wereld van fast fashion. Een wereld met rekken die uitpuilen met onpersoonlijke collecties. Kleding waarvan je op z’n minst kunt vermoeden dat ze op de verkeerde manier snel, goedkoop en in grote hoeveelheden zijn geproduceerd. Zo ziet het eruit en zo voelt het ook.

i-did doet het anders. i-did doet het slow. i-did maakt mode waar tijd voor wordt genomen. Tijd voor de ontwerpers, voor de makers en voor de dragers. Slow fashion van i-did is design waar je de tijd, de aandacht en het plezier in terugvoelt. Gemaakt in een artistiek productiehuis waar mode, bezinning, handwerk en werkgelegenheid samenkomen. Eerlijke, persoonlijke mode die waardevol is voor dragers én makers.

  • i-did biedt een podium aan jonge, getalenteerde ontwerpers
  • i-did herstelt het ambacht van naaien, breien en traditionele handwerktechnieken in ere
  • i-did creëert een werkplek voor allochtone vrouwen en sociale contacten voor gepensioneerde breisters in het atelier in Utrecht
  • i-did maakt gebruik van zo duurzaam mogelijke stoffen en garens. Waar mogelijk biologisch en anders werken we met overschotten.
  • i-did kiest voor gelimiteerde oplages die exclusiviteit waarborgen

Dit resulteert in een vrije collectie met verrassende ontwerpen: tijdloos met een onconventionele twist. Handgemaakt, zo duurzaam mogelijk. Met zomerstukken als het zomer is, natuurlijk. Maar alles blijft het hele jaar door te koop. Je hebt immers ook wel eens behoefte aan een fijne wollen trui op een late zomeravond.

De oplage per artikel is laag, dus de kledingstukken zijn uniek. Het label staat voor designkleding die op maat gemaakt kan worden en ook op termijn als ‘doe het zelf’ pakket te koop is. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde stoffen en garens. “Wij staan voor mode die met respect voor mens en natuur wordt gemaakt, ” zo verwoordt Mireille Geijsen, samen met Marion Poortvliet initiatiefneemster van het project, de bedrijfsfilosofie.

Inmiddels is de eerste kleding online te koop via www.i-did.nl.