Schooljaar 2009/2010 is zo goed als voorbij. Schooltassen worden of in een donker kastje op zolder verborgen of aan de vlaggenstok gehangen. Even geen school en alleen maar zon en vrije tijd! Heerlijk voor al die scholieren! Als jij zelf een scholier bent of jouw kinderen naar school gaan, heeft EEN iets leuks voor je om de vakantie nog iets langer uit te rekken. Wij weten namelijk dat elk nieuw schooljaar zoals altijd wordt ingeleid met de moeilijke keuze tussen al die nieuwe schoolagenda’s. Daarom doen wij maar vast een goede suggestie: de Wereldagenda! Dé agenda voor de wereldwijze scholier die staat voor een groenere en eerlijkere wereld.     

De Wereldagenda is een nieuwe agenda die aandacht besteedt aan alles wat er in de wereld gebeurt. Wij merken dat er veel jongeren zijn die begaan zijn met het lot van onze aardbol en de mensen die daar op leven. De agenda staat bol van de leuke en simpele acties, tips en informatie om mee te helpen aan een betere wereld. Een ware must-have voor degenen met een groen en eerlijk hart.   

In de agenda worden vragen beantwoordt als: hoe kan ik klimaatneutraal gamen? Wat kan ik doen om gezonder te leven? Wat kan ik doen voor een politieke gevangene? Hoe kan ik solidair zijn met mensen die het minder hebben in arme landen? Maar ook: Hoe denk ik over pesten, sex, de liefde? En: Wanneer is het wereldarmoededag, dag van de mensenrechten, werelddierendag, warme truiendag, duurzame dinsdag?

De agenda heeft een unieke uitstraling. Robuust, natuurlijk en handzaam. Zowel de wikkel als in de agenda is groeipapier verwerkt. Als je dit papier plant groeit er een prachtig boeket veldbloemen uit.

De wereldagenda is mede mogelijk gemaakt door de organisaties Stichting Hivos, EEN, Amnesty International, CNV International, Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg, de Nederlandse Jeugdraad en Reisadviesorganisatie Joho.

Met vriendelijke groet,                                     

Het EENteam