Teken de petitie tegen armoede en zet Balkenende aan het werk!

Toen in 2000 de 189 lidstaten van de Verenigde Naties bijeenkwamen om afspraken te maken over de grote mondiale problemen van deze tijd, bestempelden ze als belangrijkste doel ‘het uitroeien van wereldwijde armoede in 2015’ . Dit werd millenniumdoel 1. Halverwege 2010 leven er nog steeds meer dan twee miljard mensen van minder dan 1,35 euro per dag. In dit tempo zullen we het eerste en belangrijkste millenniumdoel nooit halen.

Dit vraagt om actie! Regeringsleiders moeten worden aangesproken om alles op alles te zetten om dit millenniumdoel te halen. Op 18 juni komen alle Europese leiders bij elkaar om tot een gezamenlijke visie te komen waarmee ze in oktober 2010 zullen afreizen naar de millenniumtop in New York. Jij kan Nederlandse afgevaardigde Jan Peter Balkenende vragen of hij zich hard wil maken om een duidelijk, bindend en consequent beleid op te stellen waarmee armoede de wereld uitgeholpen kan worden.

Vind jij ook dat wie afspraken maakt, deze ook moet nakomen? Wil jij ook een wereld zonder extreme armoede? Teken dan hier de petitie en zet Balkenende aan het werk! Vanaf 1 miljoen Europese handtekeningen is de Europese Commissie verplicht de petitie te behandelen, dus vertel het door aan je vrienden, familie en kennissen.

Het EENteam dankt je voor je handtekening!