Petra van de Laar, interieurontwerpster, onderzocht samen met Ester van Kempen, modeontwerpster, het grensgebied tussen interieur en fashion. Zij stelden zich de vraag wat nu precies een deken is en wanneer kan een lap stof een kledingstuk worden genoemd? 
Deze bijna filosofische vraag heeft een mooi resultaat opgeleverd, namelijk de collectie PlæD. De collectie Plead is gestart met “wollen dekens om aan te doen”. Maar inmiddels zijn er ook PlaeDkussens, PlaeDsjaals en zelfs PlaeDvloerkleden.

Het materiaal waar de PlæD’s van zijn gemaakt is ecologisch: oude wollen truien die zij hebben laten vervilten. Bovendien zijn alle naden met de hand gemaakt. Door gebruik te maken van vintagemateriaal zijn niet alleen de ontwerpers zelf, maar ook de gebruikers van de dekens milieubewust. Door een PlæD te gebruiken ga je bewuster om met energie. Op een wat minder zwoele zomeravond heerlijk even de PlæD aan in plaats van de (terras)verwarming.

Lees meer over het werk van Petra van de Laar op www.pl3ontwerpen.nl