Terwijl het afval in de straten van Utrecht en Amsterdam zich opstapelt, doen ze in Groningen iets heel anders met afval… Het Rebours festival dat daar morgen en overmorgen plaatsvindt is gebouwd en vormgegeven met recyclematerialen. 

Het tweedaagse Rebours Festival laat zien wat er allemaal kan op het gebied van duurzaamheid en energie. Het wordt volgens de organisatie een spectaculair festival met een gevarieerd programma met muziek, theater, kunst, exposities en technologie. Je kunt als passieve toeschouwer komen, maar ook actief meedoen.
Het woord Rebours betekent “tegendraads”. Het staat voor wat de organisatoren willen bereiken met het festival: ,,we willen het bewustzijn van mensen vergroten voor een gezondere toekomst in een duurzame samenleving maar ook laten zien dat innovatieve oplossingen vaak al binnen handbereik liggen en ook leuk kunnen zijn.”

Workshops
Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende workshops en kunnen op de informatiemarkt informatie krijgen over bruikbare en haalbare ecologische technologieën. Voor de jongste bezoekers is er elke middag een uitgebreid kinderprogramma, ook met workshops. Tijdens deze workshops maken kinderen op een leuke manier kennis met alternatieve energie en een duurzame manier van leven.

Daarnaast kun je relaxen en genieten van de vele voorstellingen. Er zijn diverse bars en stands waar je een biologisch hapje en drankje kunt krijgen.

Het Rebours Festival is op 14 & 15 mei 2010 in Groningen van 12.00 tot 00.00 uur op het voormalig Frans Maas terrein achter de Euroborg.
De speciale openingact wordt uitgevoerd door de theatergroep De Jongens, bekend van Oerol en veel andere nationale en internationale festivals. 
Voor meer informatie ga naar Rebours