Nieuw in de EENshop: lesprogramma’s voor basisscholieren en middelbarescholieren.

De meeste Nederlandse kinderen groeien vaak op in een stabiele en welvarende omgeving. Ze weten gelukkig niet wat het is om honger te lijden, weinig geld te hebben of elk jaar een ondergelopen huiskamer aan te treffen. Van Afrika hebben ze wel gehoord: het continent waar het Nederlands elftal komende zomer wereldkampioen gaat worden. En het continent van de slechte levensomstandigheden bij een groot deel van de bevolking. Een kind in een rioolbruin en geraffeld hemdje zullen ze waarschijnlijk al een keer op de televisie of film hebben gezien. Ja, het wereldbeeld van de meeste Nederlandse kinderen wordt al op vroege leeftijd gevormd met verre ellende dat vooral een hopeloos en onoplosbaar karakter heeft. Papa en mama schijnen er ook niet veel aan te kunnen doen!

Plan Nederland ontwikkelde lesprogramma’s voor basisscholen en middelbarescholen die op een leuke en informatieve manier kinderen bewust maken van de problemen en de praktische oplossingen van armoedebestrijding, klimaatproblematiek en kinderrechten. In de EENshop zijn vanaf nu drie lesprogramma’s gratis aan te vragen:

  • Het leuke buitenaardswezentje Aflatoun (zie afbeelding) leert jonge basisschoolkinderen verstandig omgaan met geld en laat ook nog eens zien hoe armere kinderen in ontwikkelingslanden dat doen.
  • Het spannende spel Grow Your Meal maakt oudere basisschoolkinderen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een virtuele Boliviaanse boerderij. Hierbij leren ze op een spannende en aanstekelijke manier over voedselschaarste, kinderrechten en gezonde voeding.
  • Make the Link: Climate Exchange is een lesprogramma voor middelbarescholieren waarin de oorzaken en gevolgen van klimaatveranderingen centraal staan. Ook de impact van het veranderende klimaat op het leven van jongeren in ontwikkelingslanden speelt een rol.

Dus of je nu in de klas zit, juist voor de klas staat of je schoolgaande kinderen hebt, ga naar de EENshop en vraag vrijblijvend een lesprogramma aan!