Upcycled is een jong bedrijf dat tassen maakt van gebruikte materialen. Er zijn tal van mooie materialen beschikbaar die zich prima lenen voor een tweede leven. Met deze handgemaakte tassen levert upcycled een bijdrage leveren aan verbetering van onze wereld door het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk te vermijden.

Bovendien zijn de gebruikte materialen vaak zo prachtig dat het alleen al daarom zonde is om ze niet opnieuw te gebruiken. De doorleefdheid van een oude leren jas, een zeil wat heel wat zeiltochten achter de rug heeft of een oud colbert met een geschiedenis zijn de inspiratiebronnen voor het creëren van de Upcyclede tassen.

De naam Upcycled is een afleiding van de term Upcycling. Upcycling is een term die door William McDonough en Michael Braungart gebruikt is in hun boek: Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things. “Upcycling”, is het process van het omvormen van afvalmaterialen of waardeloze materialen naar nieuwe materialen of producten met een gelijkwaardige of zelfs een betere kwaliteit.

Bij Upcycled brengen ze dat in de praktijk door bijvoorbeeld het ‘omvormen’ van een gebruikte jute zak naar een nieuwe tas die weer jarenlang gebruikt kan worden. Neem zelf een een kijkje en laat je verrassen door de mooie tassen….