Het assortiment tassen en accessoires van het Fairtrade merk Cyclus is uitgebreid met vijf nieuwe modellen: twee laptoptassen, een handtas een etui en een portemonnee. Deze artikelen vallen op door hun stijlvolle design, uitgevoerd in ge-upcyclede binnenbanden van vrachtauto’s, en hun kleurrijke details in straps, voering, ritsen en stiksels. De producten van Cyclus worden volgens fair Trade-normen gemaakt in Colombia en in Nederland en Vlaanderen op de markt gebracht door MoreThanHip.

Over Cyclus
Cyclus ontwerpt en produceert tassen en accessoires van hergebruikte binnenbanden van vrachtauto’s. Dit materiaal is niet alleen zeer soepel en sterk, maar heeft ook een grote variatie in textuur. In combinatie met een sober design en geraffineerde kleuraccenten en details, levert het een stoere en superhippe uitstraling op. De Cyclus-collectie bevat zowel trendy hand- en schoudertassen, als messenger en laptop bags voor vrouwen én mannen. 

Het label Cyclus is afkomstig uit Colombia, waar het recyclen van autobanden bijdraagt aan het schoner maken van het milieu. Veel materiaal dat voorheen gewoon verbrand werd, krijgt nu een nieuwe functie. Daarnaast vervult Cyclus ook een sociale rol. De producten worden geproduceerd door mensen met een sociale achterstandpositie, zoals alleenstaande moeders, vluchtelingen uit oorlogssituaties en indianen van de Camentsa stam. Zij kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en beloning boven het minimum loon. Eerlijke handel dus.

De 5 nieuwe Cyclus-producten zijn:

Laptoptas Ficus
Het nieuwe model Ficus is echt een laptoptas voor vrouwen. Elegant vormgegeven met een rond lijnenspel, karakteristieke handvatten en een verstelbare schouderband. En heel veilig door het sterke materiaal en een dikke rode voering. Daarnaast alle ruimte voor een 15 inch laptop, oplader, muis en andere spullen.

Cyclus Viajerita
Zoek je een leuke, medium handtas voor dagelijks gebruik? Dan is de Cyclus Viajerita wellicht jouw droomtas. Mooie trapeziumvorm, vrolijk gekleurd hengsel in rood, fuchsia of blauw. En bovendien heel betaalbaar.

Cyclus Portatil
Twee ruime tassen voor 15 of 17 inch laptops. Strak vormgegeven, stoer uiterlijk en zeer sterk. Ook biedt de Portatil voldoende ruimte voor accecoires, een A4-map, schrijfblok et cetera.

Cartuchera etui
De Cartuchera is een handige etui voor pennen, make-up, nagelgerei, kleine instrumenten of gereedschap en wat je maar veilig opgeborgen wilt meenemen. De stikstels en ritsen in rood, fuchsia, legergroen en blauw geven de Cartuchera een extra accent.

Bille Bol portemonnee
Supersterke portemonnee met een ruim vak voor papiergeld, een vak voor kleingeld en insteekvakjes voor je pasjes. Binnenzijde met rood of legergroen kleuraccent.