Verheug jij je al om straks lekker in het lentezonnetje langs de grachten van Amsterdam, onder de Dom van Utrecht of in het statige Den Haag te shoppen?Dan heeft EEN iets voor jou waarmee je nog meer kan genieten van je shoproute: een winkelroutekaart van Amsterdam, Den Haag en/of Utrecht waarmee je langs de etalages van eerlijke winkels kan struinen. Winkels die hun assortiment vullen met producten die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt en/of met ecologisch verantwoorde materialen zijn vervaardigd. Deze kaarten zijn samengesteld door projectgroep EERLIJKWINKELEN, een initiatief van vrijwilligersnetwerk Doenersnet van Oxfam Novib en zijn helemaal gratis.

EERLIJKWINKELEN wil op die manier “consumenten kennis laten maken met ‘eerlijker’ en milieuvriendelijker consumeren.” Maar vooral willen ze laten zien hoe makkelijk en leuk eerlijk shoppen kan zijn: “we willen mensen laten zien dat je daarvoor je leven niet drastisch hoeft om te gooien. Hippe kleren en lekker eten en drinken passen juist bij deze manier van leven.”

Op dit moment kan je alleen nog maar routes krijgen van Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Het streven van EERLIJKWINKELEN is om van alle grote steden in Nederland eerlijke winkelroutes in kaart te brengen. In de EENshop kan je de drie kaarten nu bestellen en voor je het weet loop je in het warme lentezonnetje langs de grachten van Amsterdam of Utrecht te shoppen voor een betere wereld. Een wereld waarin jij de kans vergroot dat de millenniumdoelen gehaald worden. Een wereld waarin jij hard werkende arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijk loon geeft.

EEN en EERLIJKWINKELEN werken daarom samen om jou die mogelijkheid te geven. Grijp die mogelijkheid aan wanneer je weer eens shoppingkriebels krijgt en doe het eens anders, eerlijk en leuk! Veel winkelplezier met de eerlijke winkelroutes!