EEN is iedereen die zich inzet tegen armoede! EEN wil een wereld zonder extreme armoede en honger. Dat kinderen en moeders niet meer onnodig sterven. Dat iedereen toegang heeft tot onderwijs, schoon drinkwater en gezondheidszorg. Kortom: EEN wil een wereld waarin de Millenniumdoelen gehaald worden!

Jij vindt in de EENshop honderd-en-één effectieve manieren om bij te dragen aan de Millenniumdoelen. Dit kan met en zonder geld. Zo kan je in de EENshop petities ondertekenen, kleding kopen en actuele acties ondersteunen. Ook is er altijd wel een leuke actie in het teken van een evenement of feestdag te vinden in de EENshop. Zo kun je deze week de ‘Tas van de Paashaas’ op je rug binden. Met de inhoud hiervan kun je met Pasen de ontbijttafel dekken met een vrolijk en duurzaam tafelkleed en bijpassende placemats.

Deze tafelbekleding is namelijk afkomstig uit Vietnam. Arbeiders vervaardigen ze voor een eerlijk loon uit afgekeurd plastic verpakkingsmateriaal van voedingsmiddelen. De creatieve arbeiders van de Mai Vietnamese Handicrafts (gesteund door Fair Trade) zoeken hun gerecyclede materialen uit op basis van vrolijke kleuren, prints en motieven. Ook maken ze op deze manier tassen, kussens, schorten en wasmanden.

Door met Pasen je ontbijttafel te versieren met deze duurzame en praktische kunstwerkjes van Vietnamese arbeiders, help je mee aan het behalen van drie van de acht Millenniumdoelen! Kom naar EEN en vindt uit welke dat zijn en wat je nog meer kan doen in de strijd tegen armoede!