Ook al is de winter nog niet helemaal voorbij, de eerste tekenen van de lente zijn al weer te zien en de meeste mensen zijn toe aan een beetje zon en kleur. De eerste tulpen, blauwe druifjes, narcissen en andere lentebollen komen weer uit de grond en zijn al weer volop te koop op de markt.

Wil je eens een mooi eigen boeket samenstellen ga dan eens naar Annemieke’s Pluktuin in Hillegom. Op deze kwekerij wordt er op milieuvriendelijke wijze bloemen geteeld met het MPS-A (MilieuProjectSierteelt) keurmerk. Je kunt nu terecht om een prachtig tulpenboeket samen te stellen. Je kunt ook een rondleiding krijgen over hoe tulpen gekweekt worden of gewoon komen genieten van alle kleuren. In de zomer is er ook een prachtige buitentuin met tientallen zomerbloemen. Ook hier kun je een prachtig boeket plukken.

Tijdens de tulpentijd, 1 maart tot 1 mei, is de tuin geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30. Groepen zijn ook welkom en de tuin is natuurlijk zeer geschikt als educatief uitje voor kinderen en schoolgroepen.