Op 19 en 20 maart 2010 organiseren het Oranje Fonds en Movisie een grote vrijwilligersactie: NL Doet. Nl Doet is het vervolg op het jaarlijkse Make A Difference Day (MADD). Deze dag werd voor het eerst in 2005 georganiseerd. De actie zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en roept iedereen op om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Dit jaar is het de bedoeling dat zo veel mogelijk groepen mensen (collega’s, buren, vriendinnen, sportteams etc.) samen een klus gaan doen. Zo zijn klussen sneller klaar en is er sociale druk om samen de klus te klaren. Je kunt ook overigens ook nog steeds klussen voor 1, 2 of 3 mensen aanmelden voor NL Doet. Nl Doet vindt plaats op de derde vrijdag en zaterdag van maart, dus rond het begin van de lente. Dit jaar is NL DOET op 19 en 20 maart – overal in het land. De actie valt samen met de Landelijke Opschoondag en de Open Dag van de Zorg. De drie acties ondersteunen en stemmen de activiteiten op elkaar af. De organisatie verwacht dat er zo’n 100.000 mensen in actie zullen komen en dat zij ruim 2.000 klussen gaan doen.

Op de website kun je je aanmelden voor een leuke klus in je omgeving. In Twisk kun je bijvoorbeeld de tuin van een pleegzorgboerderij helpen opknappen, in Bunnik kun je mantelzorgers ontlasten en in Boxtel kun je helpen het zwerfafval op te ruimen….
Klussen genoeg, en voor elk wat wils!