Zou het niet geweldig zijn als je weet dat het huis waar je in woont en de wijk waarin je leeft op geen enkele manier de wereld belast? Je zou denken: dat kán helemaal niet! Huisafval, energie- en waterverbruik, afvalwater en ga zo maar door. En toch… de Gemeente Den Haag heeft een ver gevorderd plan om zo’n wijk te ontwikkelen!

De wijk Erasmusveld, in Den Haag Zuid-West, gaat de duurzaamste wijk van de wereld worden. Dat zeggen ze niet alleen zelf, maar dat zeggen ook de duurzaamheidsexperts vanuit de hele wereld die naar het Duurzaamheidscongres zijn gekomen en daar de plannen van de gemeente hebben gezien. Het leukste is dat de toekomstige bewoners vanaf afgelopen maand actief worden betrokken bij de ontwikkeling van de wijk, hun eigen huizen en de duurzaamheid van het alles.

Wil je zo’n duurzaam huis voor de toekomst? Dan kan je nu vast beginnen met meedenken en meedoen! Wel moet je nog even geduld hebben voordat er begonnen wordt met bouwen: dat staat voor 2012 gepland. Eerste woningen zullen dus pas in 2014 worden opgeleverd. Maar… zo’n huis, waar zelfs de wegwerpluiers (als je niet aan wasbaar doet, dat zullen veel van je buren wellicht ook doen) niet bijdragen aan een verslechtering van de wereld… daar wil je toch wel even op wachten?