Na de geboorte heeft je kindje behoefte aan jouw warmte en vertrouwdheid. Vanuit jouw geborgenheid wil het de wereld inkijken, ruiken, horen en beleven. In een draagdoek, dicht tegen je aan, kan je kindje meebewegen in jouw ritme, maar het kan zich ook veilig terugtrekken in de vouwen van de doek.

De mooie draagdoeken van Didymos, in diverse kleuren verkrijgbaar bij Puur Speel Goed, bieden die veiligheid en bescherming, maar bieden daarnaast nog heel veel meer. Omdat het kind in feite rechtop zit, ondersteunt de doek de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel. De houding is goed om te slapen en wakker te zijn; Bovendien heb je dragend zelf meer bewegingsvrijheid: geen buggy waarmee je vastloopt in de drukte en je hebt je handen vrij om bezig te zijn. Maar ook een groter kind vindt het nog heerlijk om gedragen te worden: de geweven stof en de vele knoopmogelijkheden zorgen ervoor dat je de draagdoeken kunt gebruiken om een kind tot wel 20 kilo op je buik, heup of rug te dragen. Een te lange wandeling kan met een draagdoek in je tas dus altijd nog tot een gezellig einde gebracht worden!

De Didymos draagdoeken zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Er worden in het verfproces geen zware metalen gebruikt. Bekijk de varianten op de website van Puur Speel Goed.