Dat is het motto van Geschenk met Verhaal.  Geschenk met Verhaal laat zich wereldwijd inspireren door verrassende, originele en duurzame geschenken met een verhaal. De geschenken worden vervolgens in Nederland verkocht en van de opbrengst gaat een deel terug naar verschillende Goede Doelen. Zo dragen deze kado’s bij aan een betere wereld.

Geschenk met Verhaal werkt samen met diverse organisaties, elk met hun eigen verhaal. Deze verhalen gaan over eerlijke handel, duurzame energie, bescherming van het milieu, medische zorg, schoon drinkwater, onderdak en scholing voor kinderen. Peter Zevenhuizen kent het verhaal bij ieder geschenk en vertelt dat graag. 

Hij werkte en reisde vanaf zijn 24e in zuidelijk en oostelijk Afrika. Daar zag hij ontwikkelingsprojecten komen en velen ook weer gaan. Veel van die projecten werden vanuit het westen bedacht, ‘zonder verdieping in de lokale bevolking’. In Zimbabwe zag hij jongens langs de straat producten verkopen aan de toeristen, hiermee verdienden ze een tijd niks en dan opeens tien dollar. Dit werd dan vaak uitgegeven aan korte termijn plezier, zonder dat ze een structurele bron van inkomsten wisten te creëren. Samen met hen onderzocht Peter hij samen met hen verandering konden brengen aan hun financieel onzekere bestaan’.

Een eerste aanzet was Zambezi Art. Mooie beelden voor bedrijven als relatiegeschenk met een verhaal. Inmiddels zijn er veel meer geschenken en niet alleen voor bedrijven. Ook particulieren kunnen terecht in de webshop voor een mooi geschenk met een verhaal. Zo is er design voor in huis, boeken, films, muziek en wijn, teveel om op te noemen. Het beste kun je dus zelf eens langs Geschenk met Verhaal voor een goed kado.