Dilmah thee staat voor 100% pure Ceylonthee van de hoogste kwaliteit. Dat betekent vers verpakt en onvermengd. ’Dit is geen gewone thee’ luidt het motto van Dilmah. Het is dan ook thee voor echte theeliefhebbers. En het mooie is dat het gecombineerd wordt met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dilmah heeft geen fair trade keurmerk maar streeft al jaren naar eerlijkheid in de theehandel en laat ook de medewerkers en hun familie profiteren van het succes. “Ethische handel” noemen ze dat bij Dilmah. Via de speciaal opgerichte MJF Foundation wordt een  deel van de winst van het bedrijf geïnvesteerd in projecten voor het welzijn van de bevolking in Sri Lanka. Zoals het verbeteren van scholen en ziekenhuizen en de ondersteuning van minder bedeelde vrouwen, weeskinderen en vissersfamilies (zie www.mjffoundation.org).

Het familiebedrijf Dilmah heeft het productieproces geheel in eigen hand. De thee wordt ter plaatse verpakt in foliezakjes, waardoor versheid gegarandeerd is. Er zijn geen tussenpersonen betrokken bij de handel, wat de versheid en de prijs ten goede komt.  Net zoals bij wijn heeft de plaats waar de theeplant groeit invloed op de smaak. Hoe sterker die plaats is geconcentreerd – zoals bijvoorbeeld bij ‘single estate’ – hoe karakteristieker de smaak. Bij gemengde thee (vaak afkomstig uit meer dan tien verschillende landen) gaat die karakteristieke smaak volledig verloren. Dilmah ziet erop toe dat al haar thee in ieder geval ‘single origin’ is, afkomstig uit hetzelfde land.

Wil je als fijnproever deze thee ook eens ervaren (ruiken, proeven, voelen) dan kun je de thee online bestellen bij … eeeh … de koffiethuiswinkel. Er zijn vast nog meer webshops die deze thee verkopen. Weet je er een, stuur ons de link, dan zetten we hem erbij.