Wij hebben er gelukkig nog niet mee te maken gekregen, maar van mensen met schoolgaande kinderen hoorde ik dat er weer een luizenalert was afgegeven. Ik kreeg prompt weer jeuk op mijn hoofd en de herinnering aan de geur van die vieze chemische shampoos priemde in mijn neus. Gatver…

Ik ben toen eens gaan zoeken of er ook een wat natuurlijkere manier was, naast kammen, kammen en nog eens kammen, was om van deze logé’s af te komen. En zowaar, ik vond bij Green Bliss twee verschillende middeltjes. Het eerste middel is een preventief middel dat er, op een natuurlijke manier, voor zorgt dat luizen niet willen wonen op je hoofd. Het tweede middel is een repressiemiddel… voor als je al logé’s aan het huisvesten bent.

Beide middelen zijn een combinatie van krachtige pure essentiële oliën die allemaal een lange traditie kennen van gebruik als natuurlijke behandeling bij hoofdluis. Ze hebben een aangename geur. Ik heb ze (gelukkig) niet zelf getest, want ik ben nog niet met hoofdluis geconfronteerd en hoop dat eigenlijk ook nog een tijdje zo te houden. Wellicht dat als de kinderen meer in contact komen met andere kinderen dat ik het preventieve middel zal gaan gebruiken! Beter voorkomen dan verdelgen, want dat is natuurlijk helemaal de meest (natuur) vriendelijke manier.

Je vindt de biologische middeltjes tegen hoofdluis via de webwinkel van GreenBliss.