Dat Spanje meer biedt dan zon, zee en sangria? Dat weten we inmiddels wel. Veel minder bekend: het land leent zich ook prima voor een duurzame vakantie. Spanje telt al een flink – en nog steeds groeiend – aantal écht groene vakantieadressen. Vakantiehuizen, appartementen, hotels en campings die serieus werk maken van duurzaamheid. Alles onder het motto: kleinschalig en vriendelijk voor mens, dier en milieu. Zónder dat dit ten koste gaat van het comfort en het plezier van de gasten. Integendeel.

Op de nieuwe site Groen Spanje (www.groenspanje.com) staan deze eco-paradijsjes allemaal bij elkaar, overzichtelijk ingedeeld per landsdeel en provincie. Extra aantrekkelijk: op veel van de locaties kun je genieten van heerlijke biologische en/of authentieke streekgerechten.

Over eten gesproken: binnenkort vind je op Groen Spanje ook alle Spaanse ´bio´ en slowfood restaurants! Nog mooi op tijd voor je vakantie…