Vroeger was Dweezil een kat… een gewone gestreepte straatkat. Maar tegelijk is Dweezil een grote inspiratiebron voor Vivian Joore-Buys van Dweezilsfriend®. Zij houdt van katten… en van mooie eerlijke kleding. Uit die combinatie is het  label Dweezilsfriend ontstaan met als continue terugkerend detail: de kat. In verschillende stijlen en ontwerpen. De kat op z’n mooist op eerlijke kleding. De keuze voor fair fashion is heel bewust. Op deze manier is het mogelijk een kleine bijdrage te leveren aan een beter milieu en aan goede werkomstandigheden voor de mensen in productieprocessen.

Dweezilsfriend®-clothing is hip, stoer, vrolijk en origineel en wordt ontworpen door Bjorn Smits, Detmer Verburg en Miep Verburg. De kat is het begin, er zullen nog veel verschillende stijlen volgen, allerlei thema’s. Voor nu kun je vooral mooie shirts vinden op Dweezilsfriend®.