Zit je lekker met een kop biologische thee bij te komen van de kou buiten, droom dan eens van een mooie reis naar een theeplantage. Kun je eens met eigen ogen zien waar de (grotendeels) biologische thee van Simon Lévelt vandaan komt. Simon Lévelt biedt in samenwerking met Labrys Reizen een exclusieve reis naar India. Deze bijzondere reis naar Sikkim, Assam en Darjeeling begint en eindigt met een verblijf op twee theeplantages. Op de Ambootia plantage in Darjeeling kunt u als eerste de First Flush van 2010 zien en proeven. 

Maar dat is niet alles. Tijdens het eerste deel van de reis bezoek je oude tempels en de uitgestrekte wetlands van natuurreservaat Kaziranga, dat op de Unesco wereld-erfgoedlijst staat. U ziet er neushoorns, buffels, herten, vele vogels en als u geluk heeft misschien een tijger.

In de koele foothills van de Himalaya geeft een expert een introductie over orchideeën, die daar juist in deze tijd bloeien. In het uiterste noorden van Sikkim zijn er wandelingen in het hooggebergte en bezoeken aan serene boeddhistisch kloosters. Je logeert aan de voet van ’s werelds derde bergtop, de Kanchenjunga. In het oude Britse hill-station Darjeeling zie je sneeuwluipaarden en de uitrusting van Hillary en Tenzing, pioniers op de Mount Everest.

Deze 19-daagse groepsreis (met een reisgezelschap van max. 20 personen) vindt plaats van 19 april tot en met 7 mei 2010. Voorafgaand is er een kennismakings-bijeenkomst bij Simon Lévelt Koffie & Thee met rondleiding en proeverij.