De nieuwe kledingchecker van Goede Waar is uit! De Kledingchecker beoordeelt bedrijven op ‘People’ (sociaaleconomische aspecten) en ‘Planet’ (milieu en dierenwelzijn) en presenteert de totaalscore op duurzaamheid in een benchmark overzicht. De bedrijven hoog in de ranking scoren het beste op duurzaamheid. Naast de ‘grote spelers’ in de sector, zijn er ook niche bedrijven, die zich positioneren op duurzaamheid, uitgenodigd deel te nemen aan het onderzoek. Consumenten vragen Goede Waar & Co immers niet alleen hoe duurzaam de merken uit de winkelcentra zijn, maar ook waar ze het beste terecht kunnen voor verantwoorde kleding. Goede Waar is niet de enige organisatie die onderzoekt hoe verantwoord bedrijven zijn. Je kan bijvoorbeeld ook terecht bij Modepoly van de Schone Kleren Campagne, of bij Rank-a-brand.