kleed2Maak straks het kerstdiner compleet door de tafel sfeervol te dekken met tafellinnen van Pure Coverz.

In de webshop vind je bijvoorbeeld dit tafellaken en deze servetten van glanzend effen katoensatijn. Ze hebben een mooie ruime zoom en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

De producten van Pure Coverz zijn gemaakt van 100% biologische katoen die is geproduceerd in India volgens GOTS (Global Organic Textile Standard) voorwaarden. Bij het verbouwen van de katoen en het kleuren en bewerken van de stof wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Pure Coverz gebruikt alleen biologisch verantwoorde en zo mogelijk Fair Trade producten om zo een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Het bedrijf let niet alleen op de stoffen, maar ook op de fournituren, de verpakking en het briefpapier. Zo wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt en is al het papier gemaakt van gerecycled oud papier of van FSC kwaliteit.

Ook heeft Pure Coverz goed nagedacht over de verpakking van de producten. De oplossing was: een stoffen zakje. Maar een stoffen zakje waar mensen na ontvangst niets meer mee doen, is natuurlijk zonde van het materiaal. Dus maakt Pure Coverz nu tasjes van stofrestanten die jij weer kunt gebruiken voor je boodschappen. Twee vliegen in één klap: zij geen nodeloos verpakkingsmateriaal én jij geen nodeloos tasje uit de winkel! (het idee kwam van Green Bag Lady Teresa).
Misschien ook een idee voor andere verantwoorde webshops?