passionairKinderen volgen een natuurlijke flow. Kijk eens hoe ze verwonderd en tijdloos in het moment zijn: ‘Mama, een vlinder!’en hollen er vrolijk achteraan. Of hoe aandachtig en toegewijd ze hun ‘werkje’ doen, geholpen door het puntje van hun tong. En als het af is krijgen we een stralende lach: ‘Klaar!’ en reiken ze ons trots het resultaat aan. Met een even zo makkelijk: ‘Ik ga even buiten spelen!’ er achteraan. Ze voelen wat ze nodig hebben en handelen ernaar: op de inspanning volgt de ontspanning. En hoor hoe transparant ze communiceren: ‘Doe je mee verstoppertje?’’Nee, ik ga schommelen’. Of als ze ergens tussen kunnen kiezen: ‘Die, papa, ik wil die daar!’ Ze weten precies wat ze willen en volgen simpelweg hun intuïtie. Passionairs noemen dat leven vanuit Passie.

Vanuit je drijfveren, interesses en vaardigheden. Kinderen doen dan ook automatisch dat wat bij ze past. Zijn ze motorisch? Dan zitten ze het liefst in de hoogste klimrekken. Daar zijn ze in hun element. Meer kunstzinnig? Zo’n kind zit vaak uren thuis te knutselen. Ja, ook omgekeerd speelden veel leraren van nu vroeger bij voorkeur schooltje. En vond je de verpleegsters vaak terug in de poppenhoek. Waarom gaan we dan collectief tussen ons dertigste en vijftigste levensjaar op zoek naar wie we zijn en wat we willen? Waarom voelen we ons dan als volwassenen niet meer vrij om onze flow te volgen? We leren blijkbaar eerst iets af om er vervolgens naar op zoek te gaan.

Passionair for Children voorziet dan ook een andere toekomst als het ons lukt om de authenticiteit en de intuïtie van de kinderen direct te behouden. Door van jongs af aan te blijven leven vanuit hart en ziel. Door kinderen en jongeren dit bewustzijn te geven. En door ze keuzes te laten maken vanuit zichzelf. Om deze toekomst wat dichterbij te brengen is een landelijk initiatief gestart om dit onder de aandacht te brengen richting de overheid en de Nederlandse samenleving.

Passionair for Children wordt (ook) gedragen door ‘particulieren’ die zich persoonlijk als vriend hebben aangemeld op onze website. Steun dit initiatief en wordt ook vriend op de website. ‘Jouw ja’ is een symbolisch ja, waarmee je aangeeft dat je het landelijke initiatief steunt. Het helpt Passionair om, samen met jou, zoveel mogelijk kinderen en jongeren in Nederland te Passioneren!