smaakmakendNog op zoek naar een lekker recept voor de aanstaande kerstdiners? Denk eens aan een eerlijk of biologisch gerecht. FairFood heeft met de actie Fair Flavours een aantal mooie kerstrecepten van chefkoks verzameld. Maar er is veel meer te vinden. Op de FairFood site staan een paar mooie recepten met eerlijke ingrediënten en op de website smaakmakend van Biologica vind je talloze recepten met biologische ingredienten. 

Raadpleeg voor de betere voorbereiding ook eens de Goede Vis wijzer van stichting De Noordzee of de Vleeswijzer Milieudefensie. Of denk met de klimaat top in Kopenhagen eens aan een vegetarisch recept. Op smulweb staan duizenden vegetarische gerechten en Vegatopia heeft een viertal verrassende vegetarische kerstmenu’s voor je samengesteld.

Geen recepten gevonden die je aanspreken? Sluit je dan aan bij een kookcommunity en doe samen met anderen inspiratie op bij ZTRDG of CuliosZTRDG.nl is een site met recepten om je te laten koken met datgene wat het seizoen te bieden heeft. Met lokaal geproduceerde en (liefst) biologische ingrediënten. Want dat is waar ZTRDG voor staat: eerlijk, puur eten. Naast die recepten ZTRDG wijst je ook de weg naar tuinders, boeren, imkers, boerderijwinkels, pluktuinen, vissers, bakkers, slagers en kaasmakers. Naar mensen die met hart en ziel bezig zijn met goed, vers en mooi eten.

De kook community op Culios.nl is heel geschikt om ideeën en recepten uit te wisselen met andere liefhebbers. De site helpt je bijvoorbeeld om de hoeveelheden goed af te passen zodat er zo min mogelijk eten hoeft te worden weggegooid.

 

Wordt het je toch allemaal teveel? Maak het jezelf gemakkelijk. Zoek een restaurant op in de biologische, fair trade en duurzame culinaire gids Puur! uit eten.

Enne… heb je nog tips voor recepten? Stuur ze in met het formulier onderaan!