haaksbergen

Haaksbergen, wandelroute Buurserzand
(foto: website Toeractief)

De komende dagen blijft het vriezen en gaat het sneeuwen. Dus grijp je kans (het wordt op aarde steeds warmer, dat zal je niet ontgaan zijn) en ga op pad in de wondermooie winterse natuur. Op verschillende sites vind je tips voor speciale winterse tochten. Met Natuurmonumenten kun je deze maand bijvoorbeeld een snertwandeling maken in het Deelerwoud, of een winterwandeling met gluhwein en stamppot op de Slotplaats. Ook bij slot Haamstede staat een winterexcursie met snertlunch op het programma.

Staatsbosbeheer heeft een agenda vol met winterse wandelingen. Je kunt de winterse stilte ervaren in Limburg, een kaarsjeswandeling maken in de bossen bij Austerlitz of een winterwonderwandeling maken in Noord-Brabant.

Goede tips vind je verder ook op de website Eropuit en Toeractief.
Vind je het leuk om met een groepje te wandelen, dan kun je eens rondkijken op de websites de Wandelsite (alle leeftijden) en Weekendhike (20-45 jaar). Hierop staan wandeltochten die de deelnemers zelf organiseren. Iedereen kan ook zelf een wandeling aanmelden. Elke week zijn er meer dan 15 tochten! In de wandelagenda vind je de tochten voor de komende weken.

Maar misschien kunnen de schaatsen wel uit het vet… Dan blijven de wandelschoenen natuurlijk nog even in de gang staan. Houd de site van de KNSB in de gaten! Dan weet je snel of en waar je het ijs op kunt.