kerstgroep

Deze mooie handgemaakte kerstgroep komt uit Kirgizië in Centraal-Azië. Daar reist Marianne Tuerlings van Shirdak regelmatig naartoe om bijzondere textielproducten te kopen. Marianne koopt rechtstreeks in bij de werkplaats waar vrouwen deze producten maken. Zij betaalt hen een eerlijke prijs. Deze kerstgroep is gemaakt van vilt. Je kunt hem kopen via de webshop of in een van de winkels in Amsterdam en Maastricht. (Waar je o.a. ook erg mooie kleden, kussens, laarzen en sloffen kunt kopen!)  

kerststalbamboe

Deze bijzondere kerststal met Maria, Jozef en Jezus en de drie koningen is gemaakt van bamboe. Met de handgemaakt en -geschilderd door voornamelijk mensen met een handicap in de Filippijnen. Te koop via Mobboa.

kerststalletjeamnestyVoor wie kleinbehuisd is, is deze minikerststal (5x5cm) uit de webshop van Amnesty misschien een betere keus. Senhora Gilvanize woont in een sloppenwijk in een van de armste regio’s van Brazilië. Ze geeft leiding aan de vrouwengroep Brasil Novo, die producten maakt van gerecycled materiaal. Met de verkoop van deze kerststalletjes verdienen de vrouwen een maandloon.

kerstgroepjeHeel veel verschillende fairtrade kerstgroepen vind je in Wilma’s Wereld. Wilma verkoopt handgemaakte producten uit de hele wereld.
Dit miniatuurgroepje is gemaakt van keramiek en komt uit Peru.
kerststal guatemala

Fairygood heeft leuke aardewerken kerstgroepjes in verschillende kleuren. Ze komen uit Guatemala, en zijn nu in de aanbieding van 59,95 voor 39,95! De diameter van de schaal is ongeveer 25 cm, de figuurtjes staan er los op en zijn ongeveer 10 cm hoog.