Hoooked ZpagettiHoooked Zpagetti is extra dik garen dat wordt gemaakt van restmaterialen van de mode-industrie. Van dit up-cyclede  garen kun je allerlei dingen maken zoals o.a. tassen, vloerkleden en de bekleding van poefs.De naalden die je er voor nodig hebt, zijn extra groot en gemaakt van bamboe.

Bij Sweet and Simple Stuff in Hardinxveld-Giessendam vind je naast zelfgemaakte knuffels ook het garen Hoooked Zpagetti. Marijke Bongers is kunstenaar met een mode achtergrond en gebruikt in haar werk o.a. textiel en de natuur. Samen met haar dochter Caitlin van 12 heeft ze het winkeltje geopend. Caitlin tekent knuffels of maakt haakpatronen uit haar hoofd. Inmiddels heeft ze een eigen spinnenwiel en heeft net de eerste beginselen van spinnen geleerd. Veel materialen die gebruikt worden, zijn gerecycled. 

Door de handgemaakte en hergebruikte spulletjes die ze verkopen komen er steeds meer vragen naar brei-en haakgaren. De twee craftygirls zijn nu op zoek naar merken die biologisch, diervriendelijk en fair-trade zijn. Zo hopen zij straks een “groen” atelier/winkeltje te hebben dat zowel hip als nostalgisch is. Tips zijn dus welkom!

Ze geven ook workshops en verzorgen kinderfeestjes en andere knutselactiviteiten. Altijd word je gestimuleerd om kleding opnieuw te gebruiken op een leuke manier.

Het winkeltje van Caitlin en Marijke  is op vrijdag en zaterdag open. Op hun blog vind je alle verhalen, hun webwinkeltje, en foto’s.