Mutsje_Laladoo_DaffiIk geef het toe, het is een beetje kryptisch gezegd. Maar het wordt je zometeen allemaal duidelijk. Laladoo ontwikkelt babykleding en speelgoed gebaseerd op de Cradle to Cradle filosofie (Cradle = wieg). Heel toepasselijk natuurlijk om in de wieg al te beginnen met Cradle to Cradle producten.

Wat is Cradle to Cradle?
Cradle to Cradle (C2C) betekent letterlijk ‘van wieg tot wieg’. De gedachte hierachter is dat er geen afval meer mag bestaan maar dat het voedsel moet zijn voor iets nieuws. Net zoals dat in de natuur het geval is. Werken volgens C2C betekent dat je al in de ontwerpfase ervoor zorgt dat producten 100% biologisch afbreekbaar zijn dan wel opnieuw gebruikt kunnen worden in een nieuw product met behoud van dezelfde kwaliteit. Bij C2C gaat het om het totale proces van het kleinste onderdeel (stiksel, etiket, knopen) tot het complete eindproduct. Dus niet alleen het katoen is van biologische kwaliteit ook het maken van de stof uit dit katoen, de veredeling en het verven van katoen gebeurt in een C2C proces volledig gifvrij. En dat gaat verder dan alleen maar biologisch katoen.

Dutch design
De zoektocht naar de juiste materialen en partijen werd ruim 2 jaar geleden in gang gezet. En nu zijn ze er, de producten van Laladoo: Dutch Design, hoge kwaliteit en volledig gebaseerd op de Cradle to Cradle filosofie. En zelfs de verpakking, het opvulmateriaal en de folders bevatten geen enkele gifstof en zijn 100% biologisch afbreekbaar. In de glimmende cadeauverpakking zitten zonnebloemzaadjes om de biologische afbreekbaarheid van alle materialen te benadrukken.

De eerste producten zijn mutsjes (Daffi), slabbertjes (Biba), romperjtes (Kimo) en knuffels (Snuzi). Dit alles in mooie zachte tinten. Dus is er in jouw buurt gezinsuitbreiding op komst, zeker even bij Laladoo langs.