De kerstdiners naderen alweer met rasse schreden. Heb je nog inspiratie nodig? Kijk dan eens op FairFlavours.org. Zestien sterrenkoks laten op de website in korte filmpjes zien hoe je culinair kunt uitpakken met duurzame ingrediënten. Op deze manier wil Fairfood mensen inspireren om met de feestdagen een faire én culinaire maaltijd op tafel te zetten.

Mij lijkt dit recept wel wat: met Elstar appel bereide tongfilets met eekhoorntjesbrood en witte wijnsaus  van chefkok Lucas Rive van restaurant de Bokkedoorns in Overveen (zie het filmpje).

De sterrenkoks, waaronder Lucas Rive, Martin Kruithof, Ramon Beuk, Janneke Vreugdenhil en Andy McDonald, zijn bekend van hun Michelinsterren restaurants, kookboeken en -programma’s. Voor de campagne Fair Flavours leggen zij stap voor stap uit hoe je hun exclusieve en eerlijke recepten kunt bereiden.

 

Door te koken met duurzame ingrediënten kan iedereen zich aansluiten bij de strijd tegen extreme honger en armoede. Duurzame ingrediënten zijn producten die met aandacht voor mens, milieu en economie zijn geproduceerd en verhandeld.

Naast inspiratie biedt de Fair Flavours campagne volop actie. Voor de receptenwedstrijd kunnen alle kookfanaten een eigen recept uploaden met daarbij een homevideo waarin zij op een originele manier uitleggen waarom dat gerecht het meest bijdraagt aan de strijd tegen honger en armoede. De inzenders van de lekkerste, creatiefste en natuurlijk meest duurzame recepten kunnen bijzondere prijzen winnen, zoals een diner bij een Michelinsterren restaurant.

Op naar eerlijke smaken FairFlavours dus!