Dat kan met de zinvolle vrijwilligersreizen van Stichting Commundo. Op 12 december is er een voorlichtingsbijeenkomst waar je terecht kunt met al je vragen.

twee meiden in de lucht_Peru.jpg

Is het vrijwilligerswerk nuttig? Hoe ziet zo’n reis eruit, wie reizen er mee? Hoe leven en werken de mensen in een ontwikkelingsland eigenlijk? Je hoort het allemaal op de voorlichtingsbijeenkomst van Stichting Commundo op 12 december in Amersfoort van 11.00-13.00 uur.

Stichting Commundo organiseert 3-weekse vrijwilligersreizen naar ontwikkelingslanden. Hierbij doen de deelnemers 2 weken vrijwilligerswerk bij een lokaal ontwikkelingsproject en maken 1 week een rondreis door het land. De reizen zijn voor mensen van 18 t/m 79 jaar en gaan naar de volgende 10 landen: Brazilië, Guatemala, India, Oeganda, Peru, Roemenië, Sri Lanka, Suriname, Thailand en Zuid-Afrika.

Je kunt werken in sociale projecten, bouwprojecten en natuurprojecten. Sommige projecten zijn een combinatie van deze onderdelen. Er zijn geen speciale vaardigheden vereist. De rondreis wordt begeleid door een ervaren (Nederlandssprekende) reisleider die in het land woont en de taal en cultuur kent. Tijdens deze reis zul je mooie en speciale plekken van het land zien. Maar vooral: je leert het land echt kennen, doordat je met de lokale mensen samenwerkt!

Omdat vrijwilligers in deze NGO’s daadwerkelijk iets betekenen voor de bevolking, draag je met deze projecten een steentje bij aan armoedebestrijding. Daarnaast is de vrijwilligersreis een mooie verrijking voor jezelf.

Naast de reguliere vrijwilligersreizen zijn er ook familiereizen en ParticipAID reizen. Bij familiereizen kunnen ook gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar mee. ParticipAID reizen zijn gericht op mensen met een beperking. Hierbij gaan mensen met en zonder beperking mee en werken in een NGO die zich inzet voor mensen met een beperking. Zij worden door middel van het buddysysteem aan elkaar gekoppeld en doen in tweetallen het vrijwilligerswerk. Zo wordt de integratie van mensen met een beperking in de maatschappij bevorderd, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst krijg je meer te horen over de vrijwilligersreizen. Een oud-deelnemer komt vertellen over haar ervaringen. Dit is dé gelegenheid om ervaringen uit de eerste hand te horen en te weten te komen wat het werk praktisch inhoudt.

Deze bijeenkomst vindt plaats op 12 december van 11.00-13.00 uur op het kantoor van Commundo in Amersfoort, op vijf minuten loopafstand van station Amersfoort.  Je kunt je aanmelden voor deze voorlichtingsbijeenkomst via de website www.commundo.nl of telefonisch 033-4621233.