Zuid Afrika
Zuid Afrika heeft vele gezichten: prachtige natuur, indrukwekkende wilde dieren, fascinerende culturen en ontroerende gastvrijheid. Maar ook de armoedige onderkomens van plastic en golfplaten daken zullen reizigers niet ontgaan. Hoe kunt u daar mee om gaan? Masiphumelele-townshiptour-

Township tours
Wat te denken van een township tour?

Ontmoet mensen die u graag deelgenoot maken van hun alledaagse leven. U ontdekt een gezamenlijk passie zoals muziek, koken, geschiedenis, leer over andere culturen of maak kennis met een traditionele genezer. Wees niet bang voor een voyeuristisch gevoel: toerisme is een steeds belangrijkere bron van inkomsten in townships en geeft bewoners kansen om hun talenten te benutten. Gidsen worden opgeleid, vrouwen starten een eigen Bed and Breakfast, restaurantjes met traditionele gerechten worden geopend en allerlei workshops worden opgestart.

soccer-tour-kleinFair Mundo Travel
Fair Mundo Travel biedt vele verschillende township tours aan in Zuid Afrika. Alle tours worden begeleid door een, bij voorkeur lokale, gidsen beginnen op een centraal punt buiten de township van waaruit u onder begeleiding van de gids de tour gaat maken.

De township tours dragen bij aan het verbeteren van de lokale leefomstandigheden. Soms wordt een hele gemeenschap ondersteund, soms individuen, zoals bijvoorbeeld de lokale gids, de gastheer, muzikant, kok. Door hen eerlijk te belonen voor hun werkzaamheden, zijn zij in staat om hun families te onderhouden. U kunt zelf zien en ervaren op welke wijze de tour ten goede komt aan de lokale bevolking.