2dosen_grassAltijd lekker dus, want je kunt je Muesli nu geheel zelf samenstellen uit een hele reeks van biologische ingredienten op MyMuesli.  De perfecte Muesli, honderd procent zoals jij het wilt, met alleen jóuw lievelingsingrediënten.

In de woorden van MyMuesli: “Ideaal voor de échte genieters, rozijnenhaters en andere kieskeurige types; maar ook mensen met een voedselallergie, liefhebbers van gezond eten, sporters.”

Het verhaal van bio-muesli begon met een simpele autorit. Hubertus, Philipp enMax waren op weg naar Badesee en luisterden naar een radiospotje van een bekende mueslifirma uit Odenwald. Na een paar uren flink discussiëren waren ze het met elkaar eens…. Ze zouden niet alleen een leuker radiospotje maken – waarom niet meteen een betere muesli? Biologisch moest de muesli wel zijn, dus zonder toegevoegde aroma- of kleurstoffen en ook nog suikervrij. Het belangrijkste punt was de mogelijkheid om helemaal zelf je muesli te kunnen samenstellen.

Via het internet konden gebruikers zowat alles samenstellen – maar nog niet wat er op de ontbijttafel kwam! En muesli met al haar verschillende ingrediënten en combinatiemogelijkheden is een ideaal custom product! Deze mogelijkheid had en heeft tot nog toe geen enkele producent gebruikt. Dat vonden wij echt wonderbaarlijk. Muesli is echt in heel Europa in elke supermarkt te vinden.

Op 30 april 2007 ging MyMuesli online. Na twee weken waren ze volledig uitverkocht. Ze wonnen de prijs voor de beste nieuwe start van Financial Times Duitsland, enable2start, de Beieren Online Prijs en werden door de jury bij Duitse Startups tot startup van het jaar 2007 gekozen. Kort voor het einde van het jaar moesten we met mymuesli dan ook verhuizen naar een veel groter pand. Nu is dus alles nog mooier, groter, praktischer, kortom: beter! Ook 2008 is uitstekend verlopen met uitbreiding naar Engeland. En nu in 2009 zijn de eerste stappen op de Nederlandse markt gezet.

Leuke extra’s in deze kadomaand: een persoonlijke mix aan iemand kado geven. Of laat de persoon in kwestie zelf door de eindeloze combinaties worstelen en geef een Mueslibon cadeau. Ik zou zeggen in Goed Nederlands: Start Mixing!