certifiedSimon Lévelt verkoopt al sinds 1984 biologische thee en biologische koffie in Nederland. 25 Jaar later viert Simon Lévelt dit jubileum met een speciale koffie: Certified. Deze zachte arabicakoffie van uit Peru doet z’n naam eer aan. Voor zover bekend heeft hij de meeste duurzaamheids keurmerken op de verpakking. Bovendien is het de enige koffie in Europa met de Bird Friendly certificering. Certified is te koop in de webshop van SimonLévelt

Bird Friendly
De Café Organico Certified is verbouwd volgens de Amerikaanse richtlijnen voor de biologische teelt en heeft daarom de ‘shade grown bird friendly’ certificering: dat betekent dat op de plantages rekening wordt gehouden met de diversiiteit aan bomen en planten. het in stand houden van de veelzijdige begroeiing en het ecosysteem is van essentieel belang voor de habitat van de dieren in de tropische regenwouden. En in het bijzonder voor het mirgratiegedrag van vogels.

Altijd goed
Inmiddels zijn er talloze keurmerken voor duurzaam verbouwde koffie in omloop. Zoals UTZ Kapeh (sociale en milieubewuste gedragscode), EKO, AB en KRAV (strenge eisen voor biologische landbouw) en Rainforest Alliance (Amerikaanse organisatie voor bescherming van ecosystemen). Bij Simon Lévelt hoeft de klant echter niet op al die keurmerken te letten: van het koffieassortiment is inmiddels 55% biologisch, 52% wordt direct ingekocht.

Grondlegger eerlijke prijzen
Als fel pleitbezorger van duurzame teelt was Hans Levelt – samen met de directeur van Solidaridad, Nico Roozen – in 1988 dan ook medeoprichter van de succesvolle Stichting Max Havelaar. Daarnaast biedt Simon Lévelt koffieboeren eerlijke prijzen en ontwikkelt hulpprogramma’s om de sociale omstandigheden te verbeteren.