agendaAan het einde van de middag liep ik de winkel Itiya in Utrecht binnen tijdens mijn zoektocht naar sinterklaascadeaus. Een kwartiertje later stapte ik naar buiten met twee mooie rag bag agenda’s.
En misschien ga ik binnenkort nog wel even terug, want wat een mooie collectie tassen, portemonnees en agenda’s hebben ze hier! “More than fashionable. Lifestyle produkten met een meerwaarde” staat op het kaartje van Itiya. En dat klopt: zo’n 90% van de hele collectie bestaat uit prachtige, duurzame spullen. Gemaakt van oude fietsbanden, biologisch gelooid leer, afgekeurde autogordels, oude stofjes, plastic zakken en fair trade kralen. De merken die Itiya heeft zijn bijvoorbeeld Huisteil, Feuerwair, Kultbag, Boross design, Kazuri en Do the bag.
Dus woon je in Utrecht of kom je er zo nu en dan wel eens? Wandel dan eens richting de dom. Daar vind je, zo’n beetje aan de voet van de toren, deze winkel vol mooie spullen. Het adres: Servetstraat 2.