BloemensjaalWebwinkel Meer dan Mooi timmert flink aan de weg. Eerst maar eens een voorproefje van wat komen gaat. Binnenkort een nieuwe sjalen collectie waarvan een percentage van de opbrengst ten goede komt aan ontwikkelingsorganisatie “Broederlijk Delen“. Met 15€ doet Meer dan Mooi iemand een geit cadeau.

Over sjalen gesproken, in samenwerking met een dagactiviteitencentrum in de buurt voor mensen met psychische problemen is een sjalenproject gestart. Naar ontwerp van Nancy werken de dames aan een collectie sjalen die via de website te koop zijn. Met de opbrengten wordt het dagactiviteitencentrum financieel gesteund.

Verder heeft Meer dan Mooi in de categorie ‘goede doelen’ producten die 100% ten voordele van het goede doel zijn. De feestdagen zijn natuurlijk dé periode van het jaar voor goede doelen. Maar de producten worden door het hele jaar heen in de webshop aangeboden, om de verkoop ook te stimuleren nadat de feestdagenpiek voorbij is. Dat dat goed werkt, blijkt  uit de cijfers. Zo verkocht Meer dan Mooi het afgelopen jaar ruim 250 Amnesty-kaarsen en -servetten.

Naast Amnesty en het WNF gaat Meer dan Mooi nu een derde goed doel steunen: de Vlaamse Noord-Zuid-beweging 11.11.11. Deze organisatie bundelt de krachten van ruim 400 comités en organisaties en legt zo meer gewicht in de politieke schaal. Zo is het feit dat er in de verschillende regeringen een Minister van Ontwikkelingssamenwerking is, er gekomen na de eis van 11.11.11. De naam 11.11.11 vond zijn oorsprong in de eerste Wereldoorlog: het staakt-het-vuren ging in op 11 november om 11 uur.


Van 11.11.11 verkoopt Meer dan Mooi vooral boeken, wereldkaarten en puzzels. Zo geeft de wereldkaart Peeters alle landen in dezelfde verhouding weer en staat bij de wereldkaart Hobo Dyer de wereld op zijn kop.