lesWist je dat alle spelers van AC Milan wollen onderkleding dragen? En dat ‘survivorman’ Les Stroud (Discovery Channel) overleeft in zeer extreme omstandigheden zonder voedsel en zonder onderdak, maar met wollen ondergoed aan?
En zij kiezen niet voor niks voor wol… De wol van nu kriebelt niet zoals vroeger,  maar is juist heel zacht voor de huid. Het ademt, houdt je goed warm èn kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Het wolvet (lanoline), dat van nature in  de wolvacht zit, heeft een antibacteriële werking en maakt de stof water –en vuilafstotend.

Bij de webshop van Asterra  kun je wollen shirts en ondergoed kopen. De schapenwol die voor hun producten gebruikt wordt komt voornamelijk uit Zuid-Amerika. Hij is van de allerbeste, zachtste kwaliteit én biologisch. Dat betekent o.a. dat de schapen vrij buiten lopen en voor de teelt van hun voer geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt.
De wollen artikelen die je in de webshop vindt zijn van de merken: der Engel, Cosilana, Disana en Living Crafts.

wollenshirtNaast de lekker zachte wollen kleding vind je bij Asterra ook kleding van andere duurzame materialen, zoals zijde, wol met katoen en wol met zijde. Misschien vind jij er wel een lekker wollen hemd waarmee je warm de winter doorkomt!

Jongensshirt van wol, maat 140 en maat 152, nu van 22,50 voor 15 euro!