dabbawallaKleur, functionaliteit, duurzaam materiaal, eerlijke handel. Dat zijn de sleutelwoorden achter het Amerikaanse merk Dabbawalla. Susan en Carol, de bedenkers van Dabbawalla, vonden het aanbod aan originele, functionele schooltasjes voor de allerkleinsten te beperkt en ontwierpen daarom hun eigen unieke collectie. Voor de naam haalde Susan haar inspiratie in India, waar een Dabbawalla de persoon is die de lunchpaketten bezorgt aan kantoormedewerkers.

Eerlijke handel
Dabbawalla kindertasjes worden handgemaakt in een atelier in Taiwan, waar grote armoede heerst en vrouwen doorgaans weinig kansen hebben. Susan en Carol zien persoonlijk toe op de werkomstandigheden: de werkomgeving in het Dabbawalla atelier is gezond en aangenaam. De naaisters die er werken, krijgen een eerlijk loon voor hun arbeid. Voor elk verkocht artikel gaat er bovendien een percentage van de winst naar hen. Zo delen zij rechtstreeks in het succes van het merk.

 Stevig en functioneel
De Dabbawalla kindertasjes zijn gemaakt uit neopreen, sterk materiaal waaruit ook duikerspakken zijn gemaakt. Alle naden zijn extra verstevigd, ideaal voor ravottende peuters! Neopreen heeft een isolerende functie, waardoor de lunch lekker koel blijft. Het is bovendien een vlekbestendige en makkelijk te onderhouden stof.

Dabbawalla in Europa
Dabbawalla heeft Amerika al veroverd, nu is Europa aan de beurt. Het merk is nu al te koop bij webwinkel Jolena. Winkeliers die de tasjes ook willen verkopen kunnen terecht op de Europese website van Dabbawalla.