Handschoenen05_resize.jpg EXT KLEIN.jpgDe ‘Green tips’ huishoudhandschoenen van Lotika zijn de eerste sociaal en ecologisch verantwoorde huishoudhandschoenen ter wereld. Ze zijn gemaakt van natuurrubber uit duurzame bossen en dragen het FSC keurmerk van de Forest Stewardship Council. Het rubber wordt op een fair trade manier geproduceerd in Sri Lanka. En de handschoenen zelf zijn groen. Echt groen dus! Van binnen en van buiten!

Het natuurrubber voor de handschoenen komt van een plantage op Sri Lanka. Daar wordt op een duurzame manier omgegaan met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd. Het keurmerk van de Forest Stewardship Council op de handschoenen bevestigt de duurzame bosbouw.
Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. Met de fair trade meerprijs voor elke kg rubber worden de levensomstandigheden van de arbeiders verbeterd. ‘Tot nu toe hebben we 100.000 € aan fair trade premies betaald’ zegt Jeannine Durwael van Lotika. ‘Arbeiders en management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Hiermee is o.a. een project voor schoon drinkwater gefinancierd.’

De productie van de handschoenen vindt ook op Sri Lanka plaats. De fabriek gaat op een MVO-manier om met het milieu en met het personeel.

Lotika verzorgt de distributie van de ‘Green Tips’ huishoudhandschoenen in Nederland. Alle producten van Lotika zijn vervaardigd met respect voor mens en milieu. ‘Met deze handschoenen is het letterlijk en figuurlijk mogelijk om schone handen te hebben” zegt directeur Jeannine Durwael-Mathy die meer dan 30 jaar ervaring in fair trade heeft. “Door het kopen van deze producten kunnen consumenten op een gemakkelijk manier bijdragen aan een beter milieu en aan de positieverbetering van de producenten’.

De huishoudhandschoenen hebben een lange levensduur en zijn duurzaam in het gebruik. Ze zitten lekker en zijn leverbaar in 3 maten: small, medium en large. Nu wil je ze natuurlijk uitproberen. Bestel er een paar op www.lotika.nl.