Droom je met al die regen alweer van vakantie in verre oorden? Denk dan eens aan de vrijwilligersreizen van Stichting Commundo. In deze reizen werk je tegelijkertijd aan ontwikkelingssamenwerking. Ideaal voor een echte kennismaking met het land en de mensen.
Maar…. is het vrijwilligerswerk nuttig? Hoe ziet zo’n reis eruit, wie reizen er mee? Hoe leven en werken de mensen in een ontwikkelingsland eigenlijk? Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst en je hoort het van mensen die al eens een reis hebben gemaakt. Dé gelegenheid om ervaringen uit de eerste hand te horen en te weten te komen wat het werk praktisch inhoudt.

samen timmeren keukenblok klein.jpgStichting Commundo organiseert 3-weekse vrijwilligersreizen naar ontwikkelingslanden. Hierbij doen de deelnemers 2 weken vrijwilligerswerk bij een lokaal ontwikkelingsproject en maken 1 week een rondreis door het land. De reizen zijn voor mensen van 18 t/m 79 jaar en gaan naar de volgende 10 landen: Brazilië, Guatemala, India, Oeganda, Peru, Roemenië, Sri Lanka, Suriname, Thailand en Zuid-Afrika.

Naast de reguliere vrijwilligersreizen zijn er ook familiereizen en ParticipAID reizen. Bij familiereizen kunnen ook gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar mee. ParticipAID reizen zijn gericht op mensen met een beperking. Hierbij gaan mensen met en zonder beperking mee en werken in een NGO die zich inzet voor mensen met een beperking. Zij worden door middel van het buddysysteem aan elkaar gekoppeld en doen in tweetallen het vrijwilligerswerk. Zo wordt de integratie van mensen met een beperking in de maatschappij bevorderd, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in Amersfoort op 7 november krijg je meer te horen over de vrijwilligersreizen. Een oud-deelnemer komt vertellen over haar ervaringen. Dit is dé gelegenheid om ervaringen uit de eerste hand te horen en te weten te komen wat het werk praktisch inhoudt.