Zojuist is de kledingruilsite Rouleer de Kleer geopend. Rouleer de Kleer biedt een platform waar kleding die om welke reden dan ook ongedragen in de kast blijft hangen, omgeruild kan worden voor iets nieuws. Zonder verdere financiële kleerscheuren.

rouleer-de-kleer.jpg

Een mooie gelegenheid om iets nieuws op te doen. Het milieuvoordeel is evident. Ruilen betekent minder productie en verbruik van grondstoffen, terwijl toch over elk gewenst kledingstuk beschikt kan worden.

Rouleer de Kleer is een initiatief van Ingrid van Schijndel en Mies Baars. Zo te zien op de site zelf fervente shoppers met af en toe wat miskopen. Mies gaat nog al eens de mist in met roze, pofmouwtjes of te hoge hakken. En Ingrid past bij nader inzien niet altijd in de aangeschafte kledij.  Toch weer eens de maat net niet helemaal kloppend.

Rouleer de Kleer biedt een platform waar je zonder wroeging je miskopen kunt inleveren om iets nieuws te proberen. Tot het past. Tot het klopt. Zonder financiële kleerscheuren.

Perfect voor Mies en Ingrid zelf, maar iedereen kan meedoen. Als bezoeker kun je vrij rondkijken op de site. Je kunt je aanmelden en als je ingelogd bent kleding aanbieden en een profiel aanmaken. Om volledig aan de ruilpoule te kunnen deelnemen, dwz om ook artikelen te kunnen reserveren en van de berichtenservice gebruik te maken is het nodig een lidmaatschap af te sluiten.

Deze bescheiden bijdrage wordt gebruikt om de ruilpoule te faciliteren en om zorg te dragen voor een constant, bonafide en kwalitatief aanbod. Ik zou zeggen check het aanbod nu gelijk eens op Rouleer de Kleer.