Je kent ze wel. De berichten onderaan de email dat je vooral even na moet denken of het wel nodig is de email te printen om het milieu te sparen. Voor webpagina’s geldt natuurlijk hetzelfde. Maar als je dan toch eens een webpagina wilt printen komt er nogal eens veel te veel informatie mee die je niet nodig hebt.

Welnu daar is een handige online Tool voor, zodat je nooit meer teveel van een webpagina hoeft te printen. Zodra je onderstaande button ziet kun je die gebruiken om de webpagina te printen. Het mooie is dat je ook eenvoudig delen ervan kunt printen en nog mooier….. je kunt ook de plaatjes uitzetten. Die heb je meestal ook niet nodig.

Print

Deze knop kom je natuurlijk maar zelden op een website tegen. Daarom is er op de website van “PrintFriendly” een handig hulpmiddel, de bookmarklet. Deze knop kun je toevoegen aan de bovenbalk van je browser. Dat is misschien even puzzelen, maar het staat uitstekend uitgelegd hoe dat moet. En dan heb je altijd waar je ook bladert de Print Friendly knop bij de hand. Zodat je altijd heel selectief van webpagina’s niet meer hoeft te printen dan je strikt nodig hebt.